Już dawno nie zamieszczałam posty na temat gotowania, ale to nie znaczy że nic nie jadłam i nie gotowałam, ale jakoś tak wyszło. Teraz odkryłam pyszny słodki ziemniak BATAT i teraz króluje u mnie na stole dość często;))
Batat, to słodki ziemniak, który z powodzeniem można wykorzystać do zapiekanek, zup, sałatek, albo zrobić z niego frytki. Jest smacznym dodatkiem do dań i dobrą alternatywą dla zwykłych ziemniaków.
Ja teraz poszłam na łatwiznę i na obiad usmażyłam na oleju . Jeden duży batat wystarcza na jedną porcje” super!”. A do tego zrobiłam bardzo prostą i smaczną sałatkę.
Składniki sałatki:
- 1 brokuł gotowany
- 1 opakowanie krabowych paluszek
- 1 pęczek kopru
- przyprawić do smaku i dodać łyżkę majonezu.
Dzięki temu że batat szybko się smaży na odmianę od zwykłych ziemniaków , udało się mi szybko przygotować obiad.
Bardzo polecam i smacznego!!!