czwartek, 26 września 2013

Gofry z miodem

W te chłodny dni, zapach pieczonych gofrów,powoduje zawrót w głowie a zwłaszcza mi. Więc postanowiłam upiec sama i do woli się najeść , a miód jak najbardziej pasuję i smacznie i zdrowo.

Przepis jest bardzo prosty, ale myślę że zawsze zawsze można go zmieniać i próbować coś swojego. Jak na mój pierwszy raz , to pierwszych dwa nie wyszło, a to dlatego że jestem nie cierpliwa i za mało rozgrzałam gofrownicę;))

Składniki:
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jajka
6 łyżek oleju
2 łyżki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
Sposób przygotowania:
Żółtka podzielić od jaj i z wszystkimi składnikami zmiksować w jednolitą masę. Białka ubić na sztywno i zmieszać z ciastem.
Piec w bardzo rozgrzanej gofrownicę do złotego koloru.
Podawać można z różnymi dżemami i tak dalej, a ja jednak wybrałam miód z dobrej pasieki, bo teraz jakoś wszyscy chorują , to warto się zabezpieczać;))

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Gofry to dobry pomysł na ponure, jesienne dni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm pyszne! Szkoda, że gofrownicy nie mam, bo już bym robiła. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też wczoraj miałam gofry! :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...