Lubie kasze gryczaną i jest bardzo smaczna i zdrowa, a zwłaszcza się zaleca ja jeść na zimowe dni, bo daje ciepło;))
Postanowiłam usmażyć kotlety z kaszy gryczanej , bo dawno jadłam coś takiego , jeszcze jak mieszkałam na Ukrainie i byłam mała;))
Przepis jest bardzo prosty
Składniki:
1 saszetka ugotowanej kaszy gryczanej
250 g mielonego mięsa (wieprzowiny) , można i więcej dodać.
1 jajko
sól, pieprz.
Można dodać cebuli jeśli ktoś lubi
Bułka tarta do wyrobienia kotlet;)
Olej do smażenia
Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić kotlety, obtaczać w tartą bułkę i smażyć na rozgrzanym oleju.
Efekt jest taki , że kotlety są lęki i nie twardnieją.
Pyszne , zapraszam do spróbowania upiec:))
P.S. Jeszcze raz zachęcam do POMOCY OLIWCE każda 1 zł jest ważna
Postanowiłam usmażyć kotlety z kaszy gryczanej , bo dawno jadłam coś takiego , jeszcze jak mieszkałam na Ukrainie i byłam mała;))
Przepis jest bardzo prosty
Składniki:
1 saszetka ugotowanej kaszy gryczanej
250 g mielonego mięsa (wieprzowiny) , można i więcej dodać.
1 jajko
sól, pieprz.
Można dodać cebuli jeśli ktoś lubi
Bułka tarta do wyrobienia kotlet;)
Olej do smażenia
Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić kotlety, obtaczać w tartą bułkę i smażyć na rozgrzanym oleju.
Efekt jest taki , że kotlety są lęki i nie twardnieją.
Pyszne , zapraszam do spróbowania upiec:))
P.S. Jeszcze raz zachęcam do POMOCY OLIWCE każda 1 zł jest ważna
Bardzo zdrowe kotleciki i można jesć na drugi dzień:)
OdpowiedzUsuńTakie kotlety robię, jak mi trochę kaszy zostanie i trzeba sensownie zagospodarować. Można też dodać warzywa ugotowane albo pieczarki przesmażone i zrobić bezmięsne. Pycha. :)
OdpowiedzUsuń