Od czterech miesięcy nie jem mięsa i naprawdę dobrze się czuję. Ponieważ biegam, to muszę dobrze się odżywiać i szukam różnych fajnych przepisów bez mięsa. Zakupiłam sobie fajną książkę Beaty Pawlikowskiej z przepisami według pięciu przemian i już w ciemno gotuję kaszę jaglaną z kminkiem. Pycha i zdrowo zwłaszcza w tą jesienną porę.
1- szklanka wody
2- pół szklanki kaszy jaglanej
3- ćwierć łyżeczki kminku
4- szczypta soli
Kasze wypłukać w wodzie. Zagotować wodę, dodać kaszę i minutę pogotować, potem dodać kminek i minutę pogotować, potem dodać soli i gotować do 20 minut.
W książce Beaty Pawlikowskiej wszystko jest ładnie napisano i piękne zdjęcia . Polecam gorąco!!!
Swoje nie jedzenie mięsa, uczciłam imprezą biegową o której można poczytać na moim blogu TU
Pozdrawiam i zdrowia życzę;))
1- szklanka wody
2- pół szklanki kaszy jaglanej
3- ćwierć łyżeczki kminku
4- szczypta soli
Kasze wypłukać w wodzie. Zagotować wodę, dodać kaszę i minutę pogotować, potem dodać kminek i minutę pogotować, potem dodać soli i gotować do 20 minut.
W książce Beaty Pawlikowskiej wszystko jest ładnie napisano i piękne zdjęcia . Polecam gorąco!!!
Swoje nie jedzenie mięsa, uczciłam imprezą biegową o której można poczytać na moim blogu TU
Pozdrawiam i zdrowia życzę;))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz