wtorek, 14 kwietnia 2015

Jajecznica z komosą ryżową

Zostało mi trochę komosy ryżowej więc wymyśliłam przepis nowej jajecznicę;-)
 Na patelni odgrzać komosę , a do niej wbić dwa jajka i posiekaną natkę pietruszki , posolić i popieprzyć. Mieszając aż do stężenia jajka. Zjadać na cieplutko ;-)
Smacznego!!!

6 komentarzy:

  1. Mam taki sposób (zaczerpnięty z kuchni 5 przemian) by najpierw dodawać pieprz, potem sól :) spróbuj czy poczujesz jakąś różnicę.
    ..a od dzieciństwa pamiętam zawsze kolejność "sól i pieprz";) i ciężko było to przyzwyczajenie zmienić;) ale się udało!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też tak próbowałam , jak przeczytałam książkę Beaty Pawlikowskiej , ale nawyki niestety zostały , sól a potem pieprz.
      http://czytamismakuje.blogspot.com/2014/10/moje-zdrowe-przepisy-beata-pawlikowska.html

      Usuń
  2. zostało mi się trochę komosy lecę po pietruszkę, zaraz zrobię i dam znać :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ok zrobiona :) Zjedzona zarówno przeze mnie jak i 9-latka. Niestety głowie rodziny i najmłodszej nie smakowało - ale to kwestia smaku komosy, której na obiad z kurczakiem też nie zjedli. Eeee tam. Nie wiedzą co dobre i zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O wlasnie! Tam samo pomyslalam..mam kosmose z soboty wiec do niedzielnej jajecznicy jak znalazl..Jutro testowanie.. :)

    OdpowiedzUsuń

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Zapraszam;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...