środa, 6 stycznia 2016

Budyń z kaszy jaglanej

Na blogu 2 metry zdrowia  są fajne przepisy dla ludzi z problemami jelitowymi.
Dziś na śniadanie zrobiłam na ciepło budyń z kaszy jaglanej z musem truskawkowym.
 Składniki:
- szklankę kaszy jaglanej
- puszka mleka kokosowego
- jedna starta skórka z cytryny
- ksylitol lub inny cukier
- wiórki kokosowe lub mięta do ozdoby i smaku
- mus z truskawek ( mrożone truskawki rozmrozić i zmiksować)
Sposób przygotowania:
Po ugotowaniu kaszy jaglanej, przełożyłam ją do głębokiej miski, dodałam puszkę mleka kokosowego 400 ml  w temperaturze pokojowej. Do tego dodałam cukier i startą cytrynę i wszystko zmiksowałam.
Zmiksowany budyń rozłożyłam do szklanek, lub specjalnych pucharów jak ktoś ma, a na wierzch polałam musem truskawkowym.
Ja wole na ciepło i dla jelit jest lepiej ale można włożyć do lodówki i zjeść na zimno.
Bardzo polecam dla dzieci, bo jest pyszne, zdrowe, i nie czuć tej goryczki z kaszy jaglanej.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!   

1 komentarz:

  1. Lubię kaszę jaglaną ale w takiej odsłonie jej jeszcze nie jadłam :).

    OdpowiedzUsuń

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Zapraszam;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...