niedziela, 7 lipca 2019

Czereśniowe ciasto!

Już niedługo się skończy sezon na czereśnie ale jeszcze można je dostać na targach , po prostu zerwać z drzew jak ktoś ma w ogródku.
Upiekłam ostatnio ciasto z czereśniami ( Poznańska i Kordia ) i dodałam odrobinę porzeczko-agrestu.
Ciasto bardzo udane i smakowało moim gościom;-))
Przepis:
Składniki:
Ciasto robię na oko ale potrzebne takie składniki:
- mąka 2-3 szklanki
- margaryna 250 g
- 2 jajka
- łyżka jogurtu lub więcej.   
- cukier, kto ile chcę
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka 
Farsz do ciasta:
- 1 kg czereśni bez pestek 
- trochę porzeczko-agrestu
- odrobiny cukru i mąki ziemniaczanej.
Zapraszam obejrzeć film na YouTube jak zrobić to ciasto;-)
Mam nadzieję że filmik się spodobał i może ktoś się skusi upiec takie ciasto. 

3 komentarze:

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Zapraszam;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...