Nastąpiły już pierwsze objawy jesieni, wieczory już są chłodne i zaczęły się deszczowe dni. Dla tego proponuję złotą zupę rozgrzewającą z dyni i różnych warzyw, głównie z mojego ogrodu.
Składniki:
- dwie małych dynie
- pół cukinie
- pół kabaczka
- topinambur
- papryka czerwona
- dwie marchewki
- czosnek 1 ząbek
- nie duża cebula
- przyprawy ( sól, pieprz, majeranek, czosnek niedźwiedzi, imbir w proszku, gałka muszkatołowa, oregano ) przyprawiamy według swojego uznania
- ser ( mozzarella)
- wywar z rosołu lub woda
- olej
Sposób przygotowania:
Paprykę,cukinie, czosnek, topinambur i kabaczek grilluję na elektrycznym grilu.
Cebule, dynie i marchewkę kroję w kostkę i smażę na oleju na złocisty kolor.
Obieram skórkę z papryki.
Wszystkie składniki mieszam i rzucam do garnka, dodaje wywar z rosołu i przyprawy ( ale przy smażeniu i grilowaniu też przyprawiałam warzywa)
Gotuję na małym ogniu aż marchewka będzie męka.
Wszystko miksuję i nakładam w miseczkę .
Na końcu posypuję serem.
SMACZNEGO!!!
Składniki:
- dwie małych dynie
- pół cukinie
- pół kabaczka
- topinambur
- papryka czerwona
- dwie marchewki
- czosnek 1 ząbek
- nie duża cebula
- przyprawy ( sól, pieprz, majeranek, czosnek niedźwiedzi, imbir w proszku, gałka muszkatołowa, oregano ) przyprawiamy według swojego uznania
- ser ( mozzarella)
- wywar z rosołu lub woda
- olej
Sposób przygotowania:
Paprykę,cukinie, czosnek, topinambur i kabaczek grilluję na elektrycznym grilu.
Cebule, dynie i marchewkę kroję w kostkę i smażę na oleju na złocisty kolor.
Obieram skórkę z papryki.
Wszystkie składniki mieszam i rzucam do garnka, dodaje wywar z rosołu i przyprawy ( ale przy smażeniu i grilowaniu też przyprawiałam warzywa)
Gotuję na małym ogniu aż marchewka będzie męka.
Wszystko miksuję i nakładam w miseczkę .
Na końcu posypuję serem.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz